Νέος δήμαρχος Σαρωνικού, ο Χρήστος Γκίνης


Νέος δήμαρχος Σαρωνικού εξελέγη το μεσημέρι της Δευτέρας 30/01/2023, ο μέχρι σήμερα Aντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, Χρήστος Γκίνης.
Στην ψηφοφορία μεταξύ των 11 Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του παραιτηθέντος Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, ο κ. Γκίνης έλαβε επτά ψήφους και ο ανθυποψήφιός του, Δημήτρης Παπαχρήστου, τέσσερις.

Έτσι, ο 72χρονος Καλυβιώτης οικονομολόγος Χρήστος Γκίνης θα είναι ο Δήμαρχος Σαρωνικού, μέχρι και το τέλος της παρούσας θητείας η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ο νέος Δήμαρχος, εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων το 2002 και από τότε εκλέγεται ανελλιπώς.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού:

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου η διαδικασία ανάδειξης νέου δημάρχου Σαρωνικού, ύστερα από την παραίτηση του Πέτρου Φιλίππου. Μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Σαρωνικός Συνεργασία», ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, Χρήστος Γκίνης, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία και προκρίθηκε στο δημαρχιακό αξίωμα.

Ο Χρήστος Γκίνης έλαβε επτά ψήφους έναντι τεσσάρων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Δημήτρης Παπαχρήστου.

Επίκειται η επικύρωση του αποτελέσματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το αργότερο εντός πέντε ημερών.

Για το διάστημα αυτό, χρέη δημάρχου εκτελεί ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλης Μπούτσης.

Σχόλια