Γιάννης Κυριακόπουλος: Κάλεσμα για συστράτευση όλων των δυνάμεων


Κάλεσμα σε όλους να συμπορευτούν "για να ανοίξει το νέο κεφάλαιο για τον Δήμο Σαρωνικού", απηύθυνε ο επικεφαλής του νέου Συνδυασμού "Σαρωνικός Δύναμη Πνοής", Γιάννης Κυριακόπουλος σε ανοιχτή εκδήλωση, που οργάνωσε ο Συνδυασμός στα Καλύβια.
Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής του Συνδυασμού:

Μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος για ψηφοθηρικούς λόγους
Πολλοί μας κατηγορούν ότι καθυστερήσαμε: η απάντηση μου είναι ότι αυτοί βιαστήκανε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μία τόσο παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, δεν κάνει καλό σε κανέναν και ειδικά όταν αυτήν την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την ξεκίνησαν Αντιδήμαρχοι εν ενεργεία που αντί να υπηρετούν τους δημότες που τους τίμησαν με την ψήφο τους είχανε ως προτεραιότητα τους να επιδιώκουν την ψηφοθηρία για την επόμενη μέρα.
Υπάρχει ένα ακόμα μελανό σημείο: όταν κάποιος είναι Αντιδήμαρχος μιας δημοτικής αρχής και είναι ακόμα εν ενεργεία ο Δήμαρχος, με τον οποίο έχεις εκλεγεί ή παραιτείται και ανεξαρτητοποιείται ή περιμένει τη στιγμή που ο Δήμαρχος θα αποχωρήσει. Αυτό ακριβώς έκανα εγώ και αυτό είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού.

Δέσμευση του Συνδυασμού για την επόμενη μέρα των εκλογών

Τα στελέχη του Συνδυασμού «Σαρωνικός Δύναμη Πνοής» μπορεί να δεσμευτεί ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε πάντα ανοιχτή διάθεση και ανοιχτά αφτιά να ακούμε τις προτάσεις σας, να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες σας, και να σχεδιάζουμε μαζί ώστε να προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για το γενικό καλό.

Συσσωρευμένη ροπή αδράνειας στον Δήμο Σαρωνικού – Ανάγκη διοικητικής αναμόρφωσης του Δήμου

Η συσσωρευμένη ροπή αδράνειας στο Δήμο εδώ και πολλά χρόνια είναι αποτέλεσμα ότι δεν έγινε ποτέ το αυτονόητο ότι οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να λειτουργούν ως ένας οργανισμός. Ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου Σαρωνικού παρέμεινε στη λογική των παλιών δημοτικών κοινοτήτων. Είμαστε μία χαλαρή συνομοσπονδία κοινοτήτων. Αυτό ήταν και το πρώτο κοινό σημείο και με τους συναδέλφους τον Χρήστο Τσιγαρίδα και τον Μιχάλη τον Κόλλια και άλλους συναδέλφους.
Ο Δήμος δεν έχει χρεοκοπήσει και ούτε πρόκειται να χρεοκοπήσει! Αυτό που έχει χρεοκοπήσει είναι το μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Επομένως πρώτη προτεραιότητα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της καθημερινότητας είναι η διοικητική αναμόρφωση.

Η πορεία των έργων στον Δήμο Σαρωνικού

Παραλάβαμε μία υπηρεσία, η οποία δεν είχε κωδικούς, που ήταν απαραίτητοι από τον Μάιο του 2016 και μετά για να πάρει μέρος ο Δήμος σε δημοπρασίες, σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τα δημόσια έργα.
Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται αρκετά έργα, κάποια εξ αυτών είχαν παγώσει από το παρελθόν γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Κάποια άλλα ωριμάζουν σταδιακά και προχωρούν.
Από αυτή την δημοτική αρχή υπεβλήθησαν προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και όλες σε ποσοστό 100% έχουν εγκριθεί.

Αποκλεισμός του μοντέλου διοίκησης του απόλυτου άρχοντα
Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι σοβαρές και σίγουρα αποκλείουν ως μοντέλο διοίκησης αυτό της αρχής του ενός ανδρός ή του απόλυτου άρχοντα. Χρειάζεται σύνθεση, συνάθροιση δυνάμεων, συνεννόηση και κινητοποίηση όλων των ενεργών δημοτών, όλων των γενεών έτσι ώστε ο καθένας να συμβάλλει στην ανατροπή του τέλματος και να δώσει πραγματικά μία ώθηση αναπτυξιακή για έναν Δήμο που θα κάνει άλματα σε όλους τους τομείς και μπορούμε να τα κάνουμε.

Οι δράσεις και τα έργα της επόμενης μέρας
Από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών ως διοίκηση της δημοτικής αρχής να επιταχύνουμε τον ψηφιακό ανασχηματισμό του Δήμου. Έχουν γίνει βήματα αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Τα νέα παιδιά νομίζω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου γιατί αυτά τα παιδιά σκεφτόμαστε, για να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Κάλεσμα για έναν Δήμο συμμετοχικό
Αυτό που χρειάζεται η επόμενη μέρα των εκλογών είναι η ενότητα. Εγώ δηλώνω παρών να κάνουμε μαζί εκείνα τα βήματα που θα ενώσουν όλες τις δυνάμεις του δήμου: για το Δήμο που ονειρευόμαστε, που θέλουμε και μας αξίζει. Για τον Δήμο που δεν θα έχει αποκλεισμούς, θα έχει ισότιμες περιοχές και δημότες, θα γίνεται κατανομή όλων των πόρων και των έργων ανάλογη, αλλά και ανάλογα με τις ανάγκες όλων των περιοχών.
Θα δουλέψουμε για έναν Δήμο που θα παρέχει σε όλους δυνατότητες ανάπτυξης και οικονομικής προόδου, με έργα υποδομής και με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό κάλλος της περιοχής, με δράσεις ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, με άμεση δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων.
Θέλουμε να είστε δίπλα μας, θέλουμε να μοιράζεστε με εμάς τις σκέψεις σας, τους προβληματισμούς σας, τις ιδέες σας, τα οράματα σας έτσι ώστε με προγραμματισμό και με ουσιαστική δράση να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Κάλεσμα για συστράτευση όλων των δυνάμεων

Σας καλώ να συστρατευτούμε για τον Δήμο που ονειρευόμαστε, για τον Δήμο που αγαπάμε, για τον Δήμο που μας αξίζει. Να μπορούν όλοι να μετακινούνται με δημοτική συγκοινωνία, ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και να μη γίνονται οι μεγαλύτεροι συνδημότες μας φορτίο στους νεότερους ή να μένουν απομονωμένοι και να νιώθουν εγκαταλειμμένοι.

Δύναμη ειλικρίνειας – Συμφωνία για έκφραση της κοινωνικής αναγκαιότητας

Όπως σας κοιτάμε τώρα στα μάτια θα σας κοιτάμε πάντα. Είμαι δύσκολος αντίπαλος για έναν πολύ απλό λόγο: κινούμαι πάντα στο φως, πάντα με διαφάνεια και δεν μπορεί κανείς να μου προσάψει παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.
Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτός ο Συνδυασμός δεν ήταν άλλος από το ότι συμφωνήσαμε όλοι να υπηρετήσουμε αυτό το αξίωμα με κύριο μέλημα μας να υπηρετούμε τους συντοπίτες μας. Μοναδικό κίνητρο μας είναι η προσφορά. Κάθε υποψηφιότητα και κάθε συνδυασμός έχει ελπίδα επιτυχίας μόνο αν εκφράζει κάποια κοινωνική αναγκαιότητα. Εμείς λοιπόν συμφωνήσαμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στον Συνδυασμό «Σαρωνικός Δύναμη Πνοής» ότι υπάρχει αυτή η κοινωνική αναγκαιότητα.
Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε αυτό που οραματιζόμαστε να το κάνουμε πράξη!"

Σχόλια