Επίσημα "τέως" ο Πέτρος Φιλίππου. Τη Δευτέρα η εκλογή νέου Δημάρχου Σαρωνικού


Επίσημη πια η παραίτηση του κ. Φιλίππου από το αξίωμα του Δημάρχου Σαρωνικού, μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο, μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος, Βασίλης Μπούτσης, που είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις τελευταίες εκλογές, με τον Συνδυασμό Φιλίππου, εκτελεί χρέη Δημάρχου, Δημάρχου μέχρι την εκλογή του νέου, ενώ μέχρι τότε, παύονται και όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας.

Για την προσεχή Δευτέρα έχει προσδιοριστεί η εκλογή νέου Δημάρχου από την Παράταξη Φιλίππου. Η εκλογή θα γίνει από τα μέλη της Παράταξης, με μυστική ψηφοφορία και απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης. Απαιτούνται δηλαδή 6 σταυροί προτίμησης από τους 11 που θα ψηφίσουν.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος την απόλυτη πλειοψηφία, θα έχουμε επανάληψη της ψηφοφορίας. Αν και πάλι δεν προκύψει απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί τρίτη ψηφοφορία, στην οποία απαιτείται σχετική πλειοψηφία για την εκλογή του νέου Δημάρχου. Σε περίπτωση ισοψηφίας, θα διενεργηθεί κλήρωση για την εκλογή του νέου Δημάρχου.

Τη θέση του Συμβούλου που θα εκλεγεί Δήμαρχος, θα καταλάβει μετά την εκλογή, ο επιλαχών Σύμβουλος από την Κοινότητα από την οποία έχει εκλεγεί ο νέος Δήμαρχος.

Η Επίσημη Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και λεπτομέρειες, ΕΔΩ 

Σχόλια