6 ημερίδες για το 2023, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού


Έξι ενημερωτικές ημερίδες προγραμματίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού για το 2023. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, στις ημερίδες θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, με εισηγητές ειδικούς. Το τελικό πρόγραμμα των ημερίδων, θα ανακοινωθεί, μόλις οριστικοποιηθεί.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

"Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού: Συζητούμε, ενημερώνουμε, προτείνουμε
Προγραμματισμός 6 ημερίδων, για το 2023


Συνεδρίασε την Κυριακή 19/02/2023, στο εντευκτήριο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, το νέο Γενικό Συμβούλιο της «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από το 2ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Η συνεδρίαση αφορούσε την κατάρτιση του προγράμματος δράσης της Ομοσπονδίας για το 2023 και οργανωτικά θέματα.

Της συνεδρίασης, προήδρευσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κα Δήμητρα Κατραμάδου, ενώ συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. και οι Πρόεδροι των Συλλόγων - μελών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

A. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η διοργάνωση 6 ημερίδων για προβληματισμό και για σχηματισμό θέσεων, για επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου και της ευρύτερης περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή ειδικών ανά θέμα:

1. «Πολιτική Προστασία»: Έγιναν μαθήματα οι μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τη Χώρα, την Περιφέρεια και τον Δήμο;
2. «Δώδεκα χρόνια Καλλικράτης»: Ανταποκρίθηκε ο Δήμος Σαρωνικού στις προσδοκίες του νομοθέτη;
3. «Σύγχρονος Δήμος»: το ζητούμενο στην Ελλάδα του 2023. Υποδομές του Δήμου Σαρωνικού.
4. «Αποχετευτικό δίκτυο παραλιακού μετώπου»: Ποιους καλύπτει, πόσο θα περιοριστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος;
5. «Σχέδια πόλης»: Εργαλεία εκσυγχρονισμού των οικιστικών περιοχών ή όργανα πλουτισμού επιτήδειων;
6. «Ζωοφιλία εξωτερικού χώρου»: Υποκρισία αγάπης Δήμου και ανθρώπων.

Οι ημερομηνίες και οι χώροι διεξαγωγής των ημερίδων, θα ανακοινωθούν με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

B. Αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, η αποστολή επιστολής προς την Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών και Ενώσεων της Ανατολικής Αττικής, με την οποία να ζητείται ενημέρωση για την τύχη της αίτησης ένταξης της Ομοσπονδίας σε αυτήν, που κατατέθηκε μετά το πρώτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, καθώς, ουδεμία επίσημη απάντηση ή ενημέρωση έχει ληφθεί, για τη συζήτηση και απόφαση επί της αιτήσεως ένταξης από την Συνομοσπονδία."

Από το Γραφείο Τύπου


Σχόλια